fbpx

ELS ODS, desenvolupament local per a un canvi global

ELS ODS, desenvolupament local per a un canvi global

 

Obrim el nostre blog amb una primera entrada molt especial i necessària, perquè no tothom hui dia sap de què es tracten: parlem dels ODS. Què són, per a què serveixen i com podem contribuir per a aconseguir-los?

 

L’Era dels ODS

 

El 25 de setembre de 2015 els Estats membres de l’Organització de les Nacions Unides es van reunir amb la finalitat d’acollir l‘Agenda de Desenvolupament Sostenible. És quan creguen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), també coneguts com a Objectius Mundials. Un conjunt d’objectius globals per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat en tots els països, en definitiva, equilibrar la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social. Els ODS són l’oportunitat perquè existisca un canvi de paradigma en la societat i emprenguem una senda segura que millore la vida en el planeta

 

Objectius sostenibles i assolibles

 

Com tot bon objectiu, ha d’estar orientat a l’acció, ser concís i senzill i per descomptat, tindre un temps d’execució, i això és per al 2030. Ens trobem en l’equador d’aquest timing fins a arribar a aquests objectius i la societat sembla que comença a conscienciar-se. Cada vegada més persones aposten per la sostenibilitat i la transparència, per la solidaritat o la igualtat. En els últims anys, ja no és tan complicat trobar empreses que aposten per aconseguir un triple impacte en la societat.

 

La Niuada, fets de sostenibilitat

 

A poc a poc anirem aconseguint un canvi real de mentalitat però no hem d’oblidar que els ODS són un esforç de tots i totes, tant de governs com del sector privat i societat en general. En La Niuada estem compromesos amb els ODS i amb les empreses i projectes que aposten pel canvi. Sempre des d’un punt de vista local, una miqueta delimitat al terreny, ja que sobretot treballem pel desenvolupament dels pobles de la Plana Alta Nord, però sempre mirant cap al global i cap a noves propostes i tendències. Som unespai de trobada, divulgació, reflexió i sobretot d’acompanyament a aqueixos xicotets “pollets” que estan creant-se, ací trobaran aqueix espai d’acolliment on poder construir i desenvolupar-se fins a emprendre el seu vol.

Apostem per l’emprenedoria social

Ahir vam celebrar l’èxit d’uns dels projectes locals que va germinar en La Niuada, Malaerba, que estan d’enhorabona per ser la proposta guanyadora de l’últim certamen del Reset Weekend Castelló. Hui dia Malaerba practica l’agricultura regenerativa de secà, recuperant bancals i produint el seu propi oli d’oliva verge extra ecològic. A més, estan assentats a Benlloc. Podeu seguir-los i saber més en @som.malaerba i malaerba.com. Des de La Niuada els continuem donant suport i reforç i elsdesitgem molts més èxits com aquest.

No et perdis res…

14 + 3 =